A Nemzetközi Szövetség a Polgári Szabadságokért által indított Brüsszeli Folyamat 2012 július 9-én

By • on July 15, 2012

AZONNALI NYILVÁNOSSÁGRAHOZATALRA

Francia vagy angol sajtó kérdéseinek megválaszolására kérjük szíveskedjen hozzáfordulni Alain Wagnerhez az alain.wagner@hotmail.fr címen.  Német, holland vagy más nyelvű sajtóra vonatkozóan, valamint interjúk tekintetében kérjük írjon a brusselsprocess@gmail.com címre.  ICLA szóvivők állnak rendelkezésükre angol, francia, német, dán és más nyelveken történő interjúkra.

2012 július 9-ke, Brüsszel – Belgium. Július 9-én,  A Nemzetközi Szövetség a Polgári Szabadságokért megszervezett egy nemzetközi emberjogi és szólásszabadsági konferenciát áz európai parlamentbe brüsszelben. Kb. 100, számos országból, kultúrából származó és számos háttérrel rendelkező személy vett részt ebben a mérfölkőnek számító eseményben, amelyben Lars Hedegaard, a Dán Szabadsajtó Társaság alapítója kapta a “Szabadság Védelmezője” díjat.

A konferencia válaszként jött létre az Iszlám Együttműkődési Szervezet (OIC) un. “Isztambuli Folyamat”-ára, melynek célja egy globális istenkáromlás törvényt létrehozása amely világszerte betiltalá a szólásszabadságot a Shária törvény alatt. Számos kormány tevékenyen segíti az isztambuli folyamatot ahelyett, hogy ellenkezne ellene, ahogy azt a kötelesség diktálná annak érdekében, hogy megóvják népeik szabadságjogait. Az Európai únió ajánlata, hogy házigazdaként lépjen fel az OIC következő isztambuli folyamatot tárgyaló személyek összegyűlésére ennek a szervezetnek azt az akaratát mutatja, hogy kemény korlátozásokat kíván bevezetni a polgárok tradicionális jogaira és szabadságaira az únión belül. A nemzetközi emberjogi és szólászabadság konferencia fő célja az volt, hogy bátorítsa a nyitott és tényeken alapuló nyilvános vitát ezekkel az ügyekkel kapcsolatban, és politikai irányvonalakat adjon politikai vezetőknek, különösképpen azoknak, akik saját maguk figyelmeztetnek az OIC totalitárius shária doktrínáiról a szólásszabadság, a polgári szabadságok, a nők jogai, a homoszexuálisok jogai és a vallási szabadság tekintetében.

A conferencia fénypontja a “Szabadság Védelmezője” díj hivatalos átadása volt a kanadai író Mark Steyn által Lars Hedegárdnak, a Dán Szabadsajtó Társaság (Trykkefrihedsselskabet) és a Nemzetközi Szabadsajtó Társaság alapítója.

Az ICLA Július 9-ei európai parlamenti konferencia legfőbb eredménye a “Brüsszeli nyilatkozat a személyes szabadságok és a emberi jogok védelmére”, melynek célja a nyilvános vita serkentése az iszlám Shária tőrvény és a szabadság közötti konfliktusról; egy ellensúly biztosítása az OIC erőfeszítéseivel szemben, hogy az istenkáromlás törvényét európára és más országokra kényszerítse; jó kormányzási és észszerű külföldi kapcsolatok újralétesítése az Egyesült Nemzetek Emberjogi Nyilatkozat és a nemzeti akotmányok alapjául véve; és a Kairói iszlámra vonatkozó Emberjogi Nyilatkozat elutasítása mint alapvető feltétel akármilyen emberi jogokkal és polgári szabadságokkal foglalkozó vitában. Munkacsoportok lettek létrehozva a Brüsszeli Folyamat kidolgozásához valamint jogi kezdeményezések és eligazítások biztosítására törvényalkotóknak és a média részére azzal a céllal, hogy a Brüsszeli Folyamat mint mértéktartó és körültekintő megközelítés legyen bevezetve a szólásszabadság és az emberi jogok védelme érdekében.

A konferenciában 18 országból, többekközöt Ausztria, Belgium, Kanada, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Németország, írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Svédország, Svájc, Szíria, Egyesült Királyság és az Egyesült államokból jövő résztvevők voltak jelen.

A Nemzetközi Szövetség a Polgári Szabadságokért (ICLA) egy emberjogi szervezet, melynek célja a demokrácia, a szabadság és a személyes szabadságok védelmezése olyan vallási és politikai doktrínákkal szemben, amelyek szembenállnak ezekkel a jogokkal és szabadságokkal. Az ICLA teszi ezt a tagjai önkéntes munkáján keresztűl oktató és támogató kampányok, jogi kezdeményezések és változtatások támogatása, koordinálása és kezdeményezése az állami politikákban, valamint a polgári társadalmakban.

További információkért: https://libertiesalliance.org/brusselsconference/

Leave a Comment

We welcome your comments on this story's topic. Off-topic comments, personal attacks, and inappropriate language may be flagged and removed, and comment privileges blocked. Thanks for keeping the comments space respectful.