Tommy Robinson (EDL) mag de VS niet in

By • on September 10, 2010

Gates of Vienna meldt dat Tommy Robinson (EDL) na aankomst op JFK meteen is teruggestuurd naar Londen.

Tommy Robinson, de leider van de Engelse Defensie Liga (EDL), kwam vannacht aan op John F. Kennedy airport (JFK) in New York. Hij was van plan om op 11 september de demonstratie tegen de Ground Zero moskee bij te wonen, samen met enkele collega’s van de EDL en andere Europese sympathisanten die voor deze gelegenheid naar de VS waren gekomen.

Volgens leden van de EDL die Tommy Robinson begeleidden naar New York, werd hij daar opgevangen door twee agenten (of mogelijk twee officieren van de TSA) zodra hij uit het vliegtuig stapte. Ze namen hem in hechtenis en zetten hem daarna vrijwel meteen op een vliegtuig terug naar Londen.

Dit is net als toen Geert Wilders vanuit Heathrow naar Nederland werd teruggestuurd, alleen is dit een veel langere vlucht. Onze sympathie gaat uit naar Tommy Robinson die zich nu ergens boven de Atlantische Oceaan bevindt, en lange afmattende vlieguren terug naar Londen moet uitzitten.

De ogenschijnlijke reden waarom hij werd gedeporteerd was dat hij zijn entry-form niet correct had ingevuld, maar het is duidelijk dat de Britse autoriteiten hun collega’s van de DHS hadden geïnformeerd dat hij onderweg was, en hen heeft geadviseerd om Robinson met welk voorwendsel dan ook terug te sturen.

Eén van de contacten van de EDL zegt dat hij op Heathrow werd geschaduwd door de Britse politie tot aan het moment dat hij op het vliegtuig [naar New York] stapte. Het is zelfs mogelijk dat ambtenaren in burger aan boord waren tijdens de vlucht naar New York.

Zodra er meer bekend is over deze deportatie zal er over bericht worden. Zie ook op: Gates of Vienna